Blog 24TRANSOFT

Fii la curent cu ultimele noutăţi din domeniu urmărind blogul nostru.

5 piese care scad consumul autovehiculelor

5 piese care scad consumul autovehiculelor

Atunci când ne gândim la modalități de a scădea consumul autovehiculelor, majoritatea dintre noi ne gândim la feluri de a conduce. Anumite moduri de a conduce economisesc combustibil, precum accelerarea ușoară a mașinii. Există însă și anumite piese pe care le puteți achiziționa sau pe care le puteți construi dumneavoastră acasă ce vă vor ajuta mașina să economisească mai mult combustibil, indiferent de modul în care conduceți.

Iată aici câteva dintre acestea:

  1. Senzorul de oxigen
  2. Dacă senzorul pentru oxigen al mașinii este defect sau nu funcționează cum trebuie, acesta poate mări consumul de carburant. Senzorul pentru oxigen este amplasat în tobă pentru a monitoriza gazele de eșapament. Pe baza semnalului primit de la acest senzor, computerul motorului decide cât combustibil va arde. Dacă senzorul pentru oxigen nu este calibrat sau dacă este defect, va trimite semnale greșite computerului, iar consumul de carburant va crește. Asigurați-vă că senzorul de oxigen al mașinii dumneavoastră nu este defect sau dacă este, achiziționați altul.

  3. Senzorul de masă de aer
  4. Senzorul de masă de aer este una dintre cele mai importante piese ale unei mașini care afectează consumul de carburant. La fel ca și senzorul pentru oxigen, acesta măsoară masa de aer care intră în motor. Pe baza acestor informații, computerul motorului va decide cât combustibil va injecta în motor. În mod normal, acest senzor nu se defectează, dar deseori, se murdărește și poate trimite computerului informații false ceea ce va duce la mărirea cantității de combustibilul folosit de către motor. Vestea bună este că puteți înlocui singur senzorul acasă și îl puteți cumpăra de pe internet la prețuri rezonabile.

  5. Bujiile
  6. Bujiile aprind amestecul format din combustibil și aer și sunt esențiale pentru mașini. Dacă bujiile sunt vechi sau defecte, motorul fie nu va porni, fie va consuma prea mult combustibil. Mecanicii recomandă schimbarea bujiilor la fiecare 100.000 de km parcurși, iar dacă vă încumetați, puteți să faceți asta acasă, urmând instrucțiunile producătorului mașinii.

  7. Filtrul de aer
  8. Dacă filtrul de aer este murdar, mașina va consuma mult mai mult combustibil. Acesta este o problemă majoră pentru mașinile vechi deoarece filtrele lor se murdăresc foarte ușor și măresc astfel cantitatea de combustibil folosită. Vestea bună aici este că filtrul de aer este foarte ușor de schimbat. Vă ia aproximativ 15 minute să faceți asta dacă aveți uneltele potrivite. Urmăriți instrucțiunile producătorului mașinii pentru a vă asigura că înlocuirea este făcută cum trebuie.

  9. Cauciucurile
  10. În cazul în care cauciucurile sunt vechi, roase sau dezumflate, mașina va folosi mai mult combustibil pentru a se putea deplasa. Pentru a evita acest lucru, folosiți un manometru de aer pentru a vedea dacă acestea sunt sparte pe undeva și dacă răspunsul este da, este cazul să le schimbați. Mulți producători de cauciucuri precum Goodyear sau BF Goodrich oferă cauciucuri create special pentru a economisi carburant.

Așadar în concluzie, economisirea carburantului nu depinde doar de modul de conducere. Dacă veți pune în practică sfaturile de mai sus, suntem siguri că veți observa o îmbunătățire în cantitatea de carburant consumat!

Semn: 5 piese care scad consumul autovehiculelor

Social

Urmărește-ne pe social media

Social

Urmărește-ne pe social media